top of page
Фото автораbystrenger

Червоне вино та шоколад

Оновлено: 28 січ.

вино та шоколад

Поєднуючи вино з темним меланжерним шоколадом, ви маєте справу з насиченим шоколадом із глибокими смаками. Шукайте вина, які можуть доповнювати або контрастувати з цими характеристиками.


Якщо вибрати будь-яке з цих вин та провести дегустацію, ви можете вибрати те, яке вам найбільше подобається.


Ось кілька пропозицій вина, які можуть добре поєднуватися з темним 70% шоколадом:


Cabernet Sauvignon

Це червоне вино має сильний смак темних фруктів, тютюну та дуба, який може доповнити глибокий, інтенсивний смак чорного шоколаду.

Merlot

Має ніжний смак червоних фруктів, легку терпкість і гладкі таніни, які можуть становити цікаву контрастну пару до смаку шоколаду.

Вінтажний портвейн

Солодкість і складні фруктові смаки вінтажного портвейну можуть гарно доповнювати темнний шоколад, створюючи гармонійний баланс у смаку.

Zinfandel

Червоні вина пізнього врожаю, можуть запропонувати соковиту солодкість і ягідні нотки. Насичений Zinfandel з нотами темних ягід, сливи та прянощів може добре поєднуватися зі сміливим смаком 70% темного шоколаду.

Shiraz

Це вино часто демонструє складність перцю або пряності, які чудово поєднується з таким же складним темним шоколадом.

Madeira

Оберіть багатший стиль, як-от Malmsey або Bual, щоб додати солодкість і складні горіхові, карамельні ноти як доповнення інтенсивному смаку какао.

Banyuls

Це кріплене вино з Франції, схоже на портвейн, але виготовлене з винограду Гренаш. Він пропонує солодкі, сливові смаки, які добре поєднуються з темним шоколадом.

Sherry Pedro Ximénez

Солодкий херес зі смаком родзинок та інжиру може додати насичену фруктову солодкість смаку.

Amarone

Концентровані фруктові смаки, високий вміст танінів і кислотність Amarone можуть протистояти інтенсивності шоколаду з високим вмістом какао.

Recioto della Valpolicella

Це солодке червоне вино з регіону Венето в Італії, і його солодкість чудово поєднується з гірчинкою темного шоколаду.

Червоне вино, яке можна обрати до bean to bar шоколаду, повинно бути не дуже солодким і мати виразний смак.


Вино повинно мати достатньо складний смак, щоб витримати конкуренцію з глибоким смаком шоколаду.


Якщо ваш шоколад містить нотки фруктів, горіхів, прянощів або квіткові відтінки, шукайте вино зі схожими смаковими профілями або ароматичними компонентами для додаткового відчуття поєднання.


Пам’ятайте, що поєднання вина та їжі суб’єктивне, тому те, що найкраще підійде, може відрізнятися залежно від індивідуальних смаків.


Завжди корисно поекспериментувати з різними парами, щоб дізнатися, що вам подобається найбільше.



25 переглядів0 коментарів

Comentarios


bottom of page